Njutbart om relationstrassel

filmer | 2012-08-03

En lesbisk kvinna som hamnar i säng med den man som systern i hemlighet älskar. Lynn Shelton Your sister's sister är ett relationsdrama med lysande rolltolkningar.

Mark Duplass, Emily Blunt och Rosemarie DeWitt__ i ett hus på en ö i nordvästra USA.

Film: Your sister's sister
Regi: Lynn Shelton
Skådespelare: Mark Duplass, Emily Blunt, Rosemarie DeWitt
Land: USA

Lynn Sheltons film ”Your sister's sisterh må ha sina brister men efter en kort stund kapitulerar jag fullständigt. Jack (Mark Duplass) sörjer sin döde bror och av broderns ex-flickvän Iris (Emily Blunt) får han rådet att resa ut till ett sommarhus på en ö i nordvästra USA och ta sig samman. Jack packar sin cykel och följer rådet. Huset är dock inte tomt utan där finns Hannah (Rosemarie DeWitt), Iris lesbiska syster, som just har avslutat ett långvarigt förhållande.

Efter ett tyngre spritintag hamnar naturligtvis Hannah och Jack i säng med varandra vilket ska döljas när Iris kommer ut till ön. För att komplicera relationerna visar det sig nämligen att Iris under lång tid har varit hemligt förälskad i Jack.

Det som sedan utspelas är som ett teaterdrama i huset där Lynn Shelton några gånger närmar sig sängkammarfarsen och den höstliga miljön utomhus är som en vackert målad kuliss. Det känns som filmen hämtar inspiration från fransk film när karaktärernas dialog står i centrum, avskalad från en yttre verklighet.

Mark Duplass, Emily Blunt och Rosemarie DeWitt gör sina roller med sådan humor och värme att i alla fall jag faller helt. När intrigen skärps så känns det som att Lynn Shelton mer vill locka till leende än gapskratt och det är mer relationsdrama än komedi. Hon hanterar också relationer utanför de heteronormativa och familjebildningar utanför kärnfamiljen på ett tankeväckande sätt. För den som gillar filmslut med möjlighet till en tår så är detta också en film att rekommendera.

Ulf B Andersson

Emily Blunt och Mark Duplass i en laddad scen.

filmer | 2012-08-03